FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

S T-Com računima za listopad i pismo upozorenja o "dialerima"

ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - T-Com, koji objedinjuje uslugefiksne telefonije i pristupa Internetu T-HT-a, svim će svojimkorisnicima uz telefonski račun za listopad poslati i pismo upozorenjao "dialerima" ili tzv. napasnim programima koji se bez direktnogznanja korisnika Interneta instaliraju na računala, a što može dovestido znatno višeg od očekivanog iznosa telefonskog računa.
ZAGREB, 3. studenog 2004. (Hina) - T-Com, koji objedinjuje usluge fiksne telefonije i pristupa Internetu T-HT-a, svim će svojim korisnicima uz telefonski račun za listopad poslati i pismo upozorenja o "dialerima" ili tzv. napasnim programima koji se bez direktnog znanja korisnika Interneta instaliraju na računala, a što može dovesti do znatno višeg od očekivanog iznosa telefonskog računa.

Iz T-HT-a su na taj problem upozoravali već nekoliko puta ove godine, a sada su se zbog sve većeg broja korisničkih žalbi na visoke telefonske račune odlučili korisnicima poslati i pisma upozorenja.

Osim toga T-HT je, kako se doznaje danas iz Korporativnih komunikacija T-HT-a, priredio i poseban CD s tom problematikom, kojeg korisnicima šalje besplatno ako ga zatraže.

"Dialeri" su programi koji preusmjere vezu s lokalnog davatelja usluga Interneta na međunarodne modemske ulaze negdje u svijetu. Cijena minute poziva u takvim slučajevima nekoliko je puta veća od one koju korisnik Interneta plaća svom lokalnom davatelju usluga, što za posljedicu ima velike iznose telefonskih računa. Autori "dialera" su najčešće nepoznati (slično "hackerima"), na Internetu nude razne stranice popularnog sadržaje (primjerice zabave za odrasle, pornografske i druge) koje korisnici klikom "miša" prihvate, a time "pokupe” i "dialera". Nakon toga "dialer" se instalira na računalo i aktivira svaki puta kada se korisnik spaja na Internet.

Iz T-Coma naglašavaju i da na žalost većina korisnika toga postane svjesna tek po primitku prvog znatno većeg računa, kada u detaljnom ispisu poziva vide njima nepoznate pozive brojeva u međunarodnom prometu.

Da bi se to izbjeglo korisnicima preporučuju da ne "skidaju" besplatne software s nepoznatih Internet stranica, da koriste redovito održavane antivirusne programe i instaliraju dodatne, ili da blokiraju međunarodne pozive.

Naglašavaju i da T-Com ne snosi nikakvu odgovornost za ponašanje korisnika na Internetu, jer su sadržaji kojima korisnik pristupa njegova slobodna volja.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙