FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija za telekomunikacije sutra o novom natječaju

ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije zatelekomunikacije na sutrašnjoj će sjednici odlučiti o raspisivanjunovog natječaja za dodjelu koncesija druge i treće generacije umobilnoj telefoniji, doznaje se danas iz te Agencije.
ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije na sutrašnjoj će sjednici odlučiti o raspisivanju novog natječaja za dodjelu koncesija druge i treće generacije u mobilnoj telefoniji, doznaje se danas iz te Agencije.

Objavu novog natječaja najavio je početkom ovoga tjedna predsjednik Vijeća Agencije Gašper Gaćina.

Na sutrašnjoj javnoj sjednici Vijeća trebalo bi se doznati kada i u kojim će medijima novi natječaj biti objavljen (neslužbeno se doznaje da će to biti već u petak ovog tjedna), kao i količina i vrsta koncesija koje će se njime oglasiti.

Na ovoga tjedna završeni natječaj za koncesije u mobilnoj telefoniji, koji je bio objavljen 20. srpnja, po isteku roka za konačno podnošenje ponuda 27. rujna, javila su se samo tri ponuditelja, od kojih su dva postojeći operateri VIPnet i T-Mobile Hrvatska. Oni su zatražili, a odlukom Vijeća od 18. listopada i dobili, koncesije treće generacije mobilne telefonije (UMTS).

Jedinu ponudu za koncesiju druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) odnosno za trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj hrvatsko-švedske tvrtke Tele2 Vijeće je odbilo, uz obrazloženje da nisu dobili minimalno potrebnih 400 bodova.

Tako su po isteku toga natječaja ostale "slobodne" još tri koncesije druge generacije (GSM) i jedna treće (UMTS), ili pak dvije GSM i jedna kombinirana (GSM/UMTS), za koju nije na završenom natječaju bila niti jedna ponuda.

Iako se iz Agencije danas nije moglo doznati koliko će i kakvih koncesija biti oglašeno za dodjelu novim natječajem očekuje se da će ih ipak biti nekoliko, odnosno bar kombinirana, jer ta koncesija donosi i najviše novca u državni proračun (172 milijuna kuna za prvu godinu rada).

Uz to, za kombiniranu su koncesiju u proteklom natječaju zanimanje pokazali hrvatsko-francuski konzorcij "Match Telekom" i tvrtka "Croatia Mobile" iza koje stoji nekoliko domaćih ulagača. No, oni su zakasnili na predaju ponude 27. rujna, pa i nisu bili u konkurenciji.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙