FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIPnet i T-Mobile o odlukama Vijeća o koncesijama

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Oba hrvatska operatera mobilnetelefonije, tvrtke T-Mobile Hrvatska i VIPnet, izrazili su danaszadovoljstvo što je Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacijeprihvatilo njihove ponude za koncesije treće generacije mobilnetelefonije, ali i iznenađenje što je odbijena ponuda tvrtke Tele2 zakoncesiju druge generacije mobilne telefonije.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Oba hrvatska operatera mobilne telefonije, tvrtke T-Mobile Hrvatska i VIPnet, izrazili su danas zadovoljstvo što je Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije prihvatilo njihove ponude za koncesije treće generacije mobilne telefonije, ali i iznenađenje što je odbijena ponuda tvrtke Tele2 za koncesiju druge generacije mobilne telefonije.

Predsjednik Uprave VIPnet-a Jozef Vinatzer na današnjoj je konferenciji za novinare naglasio da treća generacija mobilne telefonije (UMTS) predstavlja nadogradnju njihove već postojeće mreže, kao i da će vrlo brzo nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji s Vijećem pustiti UMTS mrežu u komercijalnu upotrebu.

Prve bi se usluge putem UMTS mreže VIPneta tržištu mogle komercijalno ponuditi prije ili poslije predstojećeg Božića.

Posebno je naglasio da je VIPnet za uvođenje UMTS tehnologije spreman još od svibnja 2003., kada je uspostavljena i prva UMTS veza s četiri hrvatska grada (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split), te s Bečom.

Ta će tehnologija, dodao je, putem mobilnih telefona omogućiti multimedijalno komuniciranje - od većih brzina prijenosa podataka, audio i videozapisa, do bržeg pristupa Internetu, poslovnim aplikacijama i zabavnim sadržajima.

Vintazer je kazao i da su u VIPnet-u očekivali da će Tele2 dobiti koncesiju druge generacije mobilne telefonije (GSM), a odluku Vijeća o odbijanju te ponude označio je "vrlo hrabrom". Izrazio je nadu da će novim, danas najavljenim, natječajem Hrvatska dobiti trećeg operatera.

Iz tvrtke T-Mobile Hrvatska (bivše HT-Mobilne komunikacije d.o.o) naglasili su pak da su dobivanjem koncesije za UMTS mrežu ostvarili preduvjete za daljnji razvoj usluga. Dodaju i da su, s obzirom da je budućnost mobilnog komuniciranja u znaku usluga treće generacije, odmah po sklapanju ugovora o koncesiji spremni započeti s pružanjem usluga treće generacije.

I oni su izrazili iznenađenje što je došlo do odgode odluke o trećem mobilnom operateru. Vjeruju i da će novi natječaj otvoriti prostor za kvalitetnije ponude, budući da novonastala situacije, kako napominju, ostavlja brojna pitanja otvorenim te na izvjestan način otežava poslovno planiranje i predviđanje daljnjeg razvoja tržišta.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙