FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkupljeno 13 natječajnih dokumentacija za mobilnu telefoniju

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Slijedom novog natječaja zadodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji do danas do 16 sati otkupljenoje 13 natječajnih dokumentacija, doznaje se iz Hrvatske agencije zatelekomunikacije.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Slijedom novog natječaja za dodjelu koncesija u mobilnoj telefoniji do danas do 16 sati otkupljeno je 13 natječajnih dokumentacija, doznaje se iz Hrvatske agencije za telekomunikacije.

Po novom natječaju za koncesije u mobilnoj telefoniji, objavljenom 22. listopada, današnji je datum, 28. listopada, naznačen kao rok za podnošenje zahtjeva s uplatom ili otkupa natječajne dokumentaciju.

Iako iz Agencije danas nisu kazali je li 13 dokumentacija otkupilo isto toliko zainteresiranih investitora ili su pak neki od njih kupili više od jedne dokumentacije, kao niti za koje su koncesije otkupljene, neslužbeno se doznaje da su ipak iznenađeni tolikim brojem otkupljenih dokumentacija.

Na prošlom natječaju bilo je otkupljeno ukupno 15 dokumentacija, a na kraju su ipak stigle samo tri konačne ponude.

Dvije su bile zahtjevi postojećih operatera za dodjelom koncesije treće generacije (UMTS), što im je i dodijeljeno, dok je jedina ponuda za trećeg mobilnog operatera odnosno koncesiju druge generacije (GSM/DCS-1800) došla od tvrtke Tele2. Tu ponudu Vijeće Agencije nije prihvatilo jer nije dobila minimalno potrebnih 400 bodova.

Kako bi Hrvatska još ove godine dobila trećeg operatera mobilne telefonije Vijeće Agencije je raspisalo novi natječaja, čiji je rok za konačno podnošenje ponuda 3. prosinca do 12 sati.

Odluku o dodjeli ili nedodjeli koncesija Vijeće će donijeti 22. prosinca.

Nakon otkupljivanja dokumentacija, za što rok ističe danas, svi zainteresirani mogu Vijeću do 5. studenoga uputiti pitanja, na koje Vijeće mora odgovoriti do 12. studenoga.

Novim su natječajem oglašene ukupno tri koncesije - po jedna druge i treće generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800 i UMTS) te jedna kombinirana (GSM/UMTS).

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙