FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević: morh dobio 65 milijuna kuna više nego lani

ZAGREB, 15. studenoga 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićrekao je danas da je u prijedlogu proračuna za iduću godinuMinistarstvu obrane namijenjeno 65 milijuna kuna više nego uovogodišnjem te da je to i više nego što je prvobitno zatražio za svojresor.
ZAGREB, 15. studenoga 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević rekao je danas da je u prijedlogu proračuna za iduću godinu Ministarstvu obrane namijenjeno 65 milijuna kuna više nego u ovogodišnjem te da je to i više nego što je prvobitno zatražio za svoj resor.

U proračunu za ovu godinu Ministarstvo obrane imalo je 3,58 milijardi kuna, a za iduću se predlaže 3,65 milijardi kuna ili 1,8 posto više.

Govoreći na proslavi Druge obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za Logistiku Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske (GS OS RH) Rončević je u proračunu za iduću godinu najavio informatičko uvezivanje Logistike u OS RH da bi se, rekao je, izbjeglo ono što se pokatkada javlja, dupliranje kapaciteta i nabava nekih roba.

Značaj logistike je još veći i zbog materijalne potpore našim vojnicima koji sudjeluju u međunarodnim mirovnim misijama, istaknuo je.

Na novinarski upit kada će biti gotov Strategijski pregled obrane, rekao je da će radna verzija biti gotova do konca godine, a nakon sugestije NATO stručnjaka, taj će dokument konačno biti gotov u travnju iduće godine.

Najavio je da će do 2007. biti i jasno definirano hoće li se u Hrvatskoj služiti vojni rok.

Što se tiče vojnih nekretnina koje MORH-u više ne trebaju, Rončević je rekao da je napravljen popis tzv. 229 "neperspektivnih nekretnina" kojima je vlasnik Vlada RH. Ukoliko netko izađe s konkretnim gospodarskim projektom i ponudi zapošljavanje Vlada je spremna i darovati nekretninu, dodao je.

Rončević je danas, zajedno sa zamjenikom načelnika Glavnog stožera OS RH generalom Slavkom Barićem i vojnim ordinarijem msg. Jurajem Jezerincem sudjelovao na proslavi Druge obljetnice Zapovjedništva za logistiku GS OS RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙