FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević o štrajku u Zrakoplovno-tehničkom zavodu

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićdanas je, komentirajući jučerašnji štrajk zaposlenih u Zrakoplovnotehničkom zavodu u Velikoj Gorici, rekao kako je to legitimno pravozaposlenika, ali se protivi linearnu povišenju plaća.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević danas je, komentirajući jučerašnji štrajk zaposlenih u Zrakoplovno tehničkom zavodu u Velikoj Gorici, rekao kako je to legitimno pravo zaposlenika, ali se protivi linearnu povišenju plaća.

Prvi štrajk u povijesti Oružanih snaga Republike Hrvatske organizirao je jučer Samostalni sindikat djelatnika u zrakoplovstvu, tražeći 20-postotno povišenje plaća za tristotinjak zaposlenih u Zavodu i poseban dodatak kolektivnom ugovoru kojim bi se uredile specifičnosti državnih službenika u OS-u.

Ministar Rončević rekao je novinarima da treba naći cjelovit sustav u kojem bi se izdvojila radna mjesta s pravom na posebnu naknadu zbog otežanih uvjeta rada, ali se protivi linearnu povišenju plaća.

"Trebamo naći cjelovit sustav u kojem će se izdvojiti radna mjesta s dodatnom naknadom jer je objektivno riječ o radnim mjestima s otežanim uvjetima rada", rekao je Rončević.

Ustvrdio je kako obveza ministra obrane da posebnim pravilnikom utvrdi izdvojena radna mjesta postoji još od 2002., no, kako je dodao, "taj posao nije jednostavan".

"Činjenica je da to još nismo uredili, ali sam protivnik linearnog rješenja jer bi se zaobišla osnovica za obračun plaća", rekao je Rončević, koji je sindikate pozvao da se aktivno uključe u rješavanje tih pitanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙