FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rončević: nema opasnosti od malarije za naše u Kabulu

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončevićrekao je danas u Zagrebu da nema opasnosti za zdravlje našihpripadnika vojne policije koji sudjeluju u mirovnoj misiji ISDAF uafganistanskom glavnom gradu Kabulu nakon što je nadnarednik NenadJosipović poslan kući zbog sumnje da je obolio od malarije.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević rekao je danas u Zagrebu da nema opasnosti za zdravlje naših pripadnika vojne policije koji sudjeluju u mirovnoj misiji ISDAF u afganistanskom glavnom gradu Kabulu nakon što je nadnarednik Nenad Josipović poslan kući zbog sumnje da je obolio od malarije.

Ministar je na konferenciji za novinare, kojoj je bio nazočan i nadnarednik Josipović, rekao kako je to bio izdvojen slučaj i da poručuje javnosti kako nema opasnosti za naše pripadnike vojne policije u Kabulu.

Kazao je i kako se u ovoj situaciji postupilo rutinski te da je umjesto Josipovića u Kabul poslan policajac iz pričuve.

Epidemiolog Glavnog stožera pukovnik Erlend Bolfan rekao je da su njemački liječnici utvrdili da je nadnarednik Josipović bio pozitivan na jedan oblik malarije, te da su to pokazali i testovi na Infektivnoj klinici u Zagrebu, a da će daljnje pretrage s potpunom sigurnošću pokazati o čemu je riječ.

Nadnarednik Josipović rekao je kako se sada osjeća dobro, da je na pretragama, te da su svi naši pripadnici vojne policije u Kabul zdravi.

Na novinarski upit o cijepljenjima naših vojnika pukovnik Bolfan je rekao da je Afganistan epidemiološki jako aktivno područje, da su naši vojnici bili cijepljeni protiv poznatih bolesti, ali da su se tamo mogle pojaviti i neke nove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙