FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RONČEVIĆ U POSJETU ALBANIJI

ZAGREB/TIRANA, 25. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski ministar obraneBerislav Rončević boravi u službenom posjetu Albaniji gdje je uponedjeljak razgovarao s albanskim kolegom Pandelijem Majkom obilateralnoj suradnji na području obrane, suradnji u okviruAmeričko-jadranske povelje i sigurnosnoj situaciji u regiji, priopćiloje Ministarstvo obrane.
ZAGREB/TIRANA, 25. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Berislav Rončević boravi u službenom posjetu Albaniji gdje je u ponedjeljak razgovarao s albanskim kolegom Pandelijem Majkom o bilateralnoj suradnji na području obrane, suradnji u okviru Američko-jadranske povelje i sigurnosnoj situaciji u regiji, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Oba ministra izrazila su zadovoljstvo realizacijom plana suradnje u 2004. godini, a plan za 2005. godinu ocijenjen je realističnim i rečeno je da se po potrebi može i proširiti, stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, ministri su razmijenili mišljenja o sigurnosnoj situaciji i smatraju da suradnja u okviru Američko-jadranske povelje doprinosi daljnjoj stabilizaciji stanja u jugoistočnoj Europi.

Obje strane su još jednom potvrdile želju za upućivanjem zajedničkog hrvatsko-albansko-makedonskog medicinskog tima u misiju ISAF-a u Afganistan, dodaje se.

Albanska strana posebno je pokazala interes za suradnju na području vojne industrije i školovanja. Ministar Rončević izvjestio je albanskog kolegu o napretku u procesu reforme i reorganizacije hrvatskih oružanih snaga i naglasio je posebnu važnost strategijskog pregleda obrane u kontekstu približavanje Hrvatske NATO-u, kaže se u priopćenju.

Izaslanstvo MORH-a na čelu s ministrom Rončevićem primio je i albanski premijer Fatos Nano, a u utorak će se sastati s albanskim predsjednikom Alfredom Moisiuom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙