FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TIRANA: RONČEVIĆ S MOISIUOM O ODNOSIMA ALBANIJE I HRVATSKE

TIRANA: RONČEVIĆ S MOISIUOM O ODNOSIMA ALBANIJE I HRVATSKETIRANA,26.listopada 2004.(Hina) - Albanski predsjednik Alfred Moisiu ihrvatski ministar obrane Berislav Rončević razgovarali su u utorak uTirani o odnosima dviju zemalja i jačanju suradnje u okviruAmeričko-jadranske povelje.
TIRANA,26.listopada 2004.(Hina) - Albanski predsjednik Alfred Moisiu i hrvatski ministar obrane Berislav Rončević razgovarali su u utorak u Tirani o odnosima dviju zemalja i jačanju suradnje u okviru Američko-jadranske povelje.

Dvojica dužnosnika istaknula su da je taj dokument važan doprinos stabilizaciji regije i euroatlantskim integracijama Albanije, Hrvatske i Makedonije, javljaju izvori iz Tirane.

Podsjetili su da dvije zemlje daju značajan doprinos mirovnim misijama i pripremaju se za slanje albansko-hrvatsko-makedonske liječničke ekipe u Afganistan.

Hrvatski ministar obrane, koji je boravio u dvodnevnom službenom posjetu Albaniji, razgovarao je u ponedjeljak s albanskim kolegom Pandelijem Majkom i premijerom Fatosom Nanom.

U tim je razgovorima albanska strana pokazala poseban interes za suradnju na području vojne industrije i školovanja. Ministar Rončević izvjestio je albanske dužnosnike o napretku reforme i reorganizacije hrvatskih oružanih snaga i naglasio posebnu važnost strategijskog pregleda obrane u kontekstu približavanje Hrvatske NATO-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙