FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstva obrane Hrvatske i BiH dogovorila suradnju

ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Ministar obrane Hrvatske BerislavRončević i ministar obrane Bosne i Hercegovine Nikola Radovanović,koji je u prvom službenom posjetu Hrvatskoj, načelno su dogovorilidanas u Zagrebu obrambenu suradnju u 2005. godini u šest područja.
ZAGREB, 19. listopada 2004. (Hina) - Ministar obrane Hrvatske Berislav Rončević i ministar obrane Bosne i Hercegovine Nikola Radovanović, koji je u prvom službenom posjetu Hrvatskoj, načelno su dogovorili danas u Zagrebu obrambenu suradnju u 2005. godini u šest područja.

Moguća područja suradnje dviju zemalja su školovanje, obuka i korištenje simulacijskih središta, rekao je novinarima ministar Rončević.

Kazao je da je Ministarstvo obrane iz susjedne zemlje pokazalo zanimanje za hrvatski model kombiniranog civilnog-vojnog školovanja.

Ministar Rončević je dodao da je izaslanstvo Ministarstva obrane iz Bosne i Hercegovine načelno prihvatilo bilateralnu suradnju, no da je još treba oživotvoriti kroz odluke vlada.

"Kroz tu suradnju još ćemo više razmjenom iskustava u području obrane i nacionalne sigurnosti učvrstiti prijateljske veze", rekao je Rončević.

Pritom je naglasio da Hrvatska snažno podupire nastojanja Bosne i Hercegovine za pristupanje Partnerstvu za mir.

Čelnik Ministarstva obrane iz Bosne i Hercegovine rekao je novinarima da je njegovo izaslanstvo hrvatske kolege upoznalo s aktivnostima i planovima u nadolazećem razdoblju, a razgovor su iskoristili i kako bi prepoznali mogućnosti suradnje.

"Za Bosnu i Hercegovinu ne postoje prepreke takvoj suradnji", kazao je Radovanović.

Rekao je da se u Bosni i Hercegovini, koja je Ministarstvo obrane dobila prije sedam mjeseci, provode promjene u području obrane, što spada, po njegovoj ocjeni, među najznačajnije događaje nakon potpisivanja Daytonskog sporazuma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙