FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o saniranju šibenskoga gradskog odlagališta

ŠIBENIK, 12. studenog 2004. (Hina) - Ugovor o sufinanciranju sanaciješibenskoga gradskog odlagališta na Bikarcu u vrijednosti 8,103.000kuna potpisali su danas u Šibeniku direktor Fonda za zaštitu okolišaVinko Mladineo i gradonačelnica Nedjeljka Klarić.
ŠIBENIK, 12. studenog 2004. (Hina) - Ugovor o sufinanciranju sanacije šibenskoga gradskog odlagališta na Bikarcu u vrijednosti 8,103.000 kuna potpisali su danas u Šibeniku direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo i gradonačelnica Nedjeljka Klarić.

Hrvatski Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planira do 2009. izdvojiti oko dvije milijarde kuna za uređenje službenih i divljih odlagališta komunalnog otpada u Hrvatskoj, rekao je Mladineo.

U Hrvatskoj ima oko 160 službenih odlagališta komunalnog otpada, a za njihovo saniranje u prvom natječaju Fonda osigurano je 275 milijuna kuna. Ove godine potpisani su ugovori za 100 milijuna kuna, pa je saniranje počelo u 34 jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj, podsjetio je Mladineo.

U Šibensko-kninskoj županiji tri milijuna kuna izdvojena su i za kninsko odlagalište i simboličnih 17.000 kuna za nabavu kontejnera za smeće u Čisti Velikoj u vodičkom zaleđu, rekao je Mladineo.

Dodao je kako opravdanost osnutka Fonda potvrđuje činjenica da se na drugi natječaj za sufinanciranje saniranja komunalnih odlagališta prijavilo čak 160 hrvatskih gradova i općina. U Šibensko-kninskoj županiji u saniranje odlagališta u Drnišu, Skradinu, Vodicama, Murteru, Pirovcu, Biskupiji, Kistanjama i na otoku Zlarinu bit će uloženo 58 milijuna kuna.

"Do 2008. Hrvatska bi trebala sanirati sva odlagališta komunalnog otpada u skladu sa standardima EU-a. Od planiranih dviju milijarda kuna polovica će biti uložena u saniranje službenih, a polovica u saniranje divljih odlagališta. U suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva bit će sanirana prije svega ona divlja odlagališta za koja inspekcijske službe utvrde da ugrožavaju zdravlje stanovnika u okolnim naseljima", naglasio je Mladineo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙