FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK PUTIN RATIFICIRAO UGOVOR IZMEĐU RUSIJE I EU-A

MOSKVA, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik VladimirPutin ratificirao je ugovor o partnerstvu i suradnji kojim se tajdokument koji uređuje odnose između Rusije i Europske unije proširujena deset novih članica Unije, piše u priopćenju predsjednikova uredaobjavljenom u subotu.
MOSKVA, 6. studenog 2004. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin ratificirao je ugovor o partnerstvu i suradnji kojim se taj dokument koji uređuje odnose između Rusije i Europske unije proširuje na deset novih članica Unije, piše u priopćenju predsjednikova ureda objavljenom u subotu.

Tekst je ratificiran uoči održavanja summita između Rusije i EU-a koji se trebao održati 11. studenog u Den Haagu, ali će na ruski zahtjev ipak biti odgođen.

Tijekom prihvaćanja tog protokola u ruskoj Dumi (donjem domu parlamenta) Rusija je žestoko napala Estoniju i Latviju kojih je ulazak u Uniju, kako drži Moskva, pogoršao stanje ruske manjine u tim baltičkim zemljama.

Moskva i Bruxelles su 27. travnja u Luxembourgu, nakon napregnutih pregovora, parafirale odluku o proširenju ugovora o partnerstvu na području trgovine na deset država Unije koje su članice od 1. svibnja 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙