FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brod "Orašac" uplovio u splitsku luku

SPLIT, 12. studenog 2004. (Hina) - Trgovački motorni brod dubrovačkeAtlantske plovidbe "Orašac", na koji je jučer u blizini talijanskeobale kod Pescare pucano s jednog od talijanskih ribarskih brodova,uplovio je jutros oko 9 sati u splitsku luku.
SPLIT, 12. studenog 2004. (Hina) - Trgovački motorni brod dubrovačke Atlantske plovidbe "Orašac", na koji je jučer u blizini talijanske obale kod Pescare pucano s jednog od talijanskih ribarskih brodova, uplovio je jutros oko 9 sati u splitsku luku.

"Orašac" inače plovi u "off-shore" tvrtki Atlantske plovidbe pod liberijskom zastavom. Na brod su odmah stupili djelatnici policije i inspekcije Lučke kapetanije u Splitu i dok ne završi istraga, brojnim novinarima, koji su se okupili kako bi saznali nešto više o jučerašnjoj pucnjavi, nije dopušten pristup na brod.

Jučer oko 9 sati na "Orašac" su, dok je isplovljavao iz talijanske luke kod Pescare, s jedne od nekoliko talijanskih ribarica ispaljena četiri hitca. Talijanski brod "Ornella II" s kojeg je pucano bio je u skupini od četiriju brodica.

Na "Orašcu" je nastala samo manja materijalna šteta, a nitko od pomoraca nije ozlijeđen.

Za sada se zna da je razbijeno staklo na stražnjem dijelu komandnog mosta broda. Više detalja o svemu znat će se kad novinari budu pušteni na brod i čuju od mornara i zapovjednika pojedinosti o pucnjavi, i kad policija i Lučka kapetanija obave svoj dio posla.

Zapovjednik "Orašca" o izgredu je obavijestio lučke vlasti u Pescari, a brod je nakon pucnjave nastavio ploviti i u Split je stigao jutros oko 9 sati. Brod inače prevozi kamen iz Pučišća na otoku Braču u Italiju.

O izgredu su obaviješteni Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu te ministarstva mora, prometa i razvitka, vanjskih i unutarnjih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je prosvjednu notu talijanskom ministarstvu u kojoj izražava protest "zbog uporabe oružja" i "traži objašnjenje i utvrđivanje činjenica s njihove strane".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙