FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SLOVENSKI RIBARI ZABRINUTI ZBOG PROGLAŠENJA REZERVATA U PIRANSKOM ZALJEVU

LJUBLJANA, 29. listopada 2004. (Hina) - Slovenski ribari zabrinuti suda bi proglašenje zaštićenog rezervata u Piranskom zaljevu što ga jeobjavilo hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede moglo izazvati novekomplikacije na području gdje morska granica između Slovenije iHrvatske nije određena, javio je popodne Slovenski radio, dodajući dasu ribari odbili konkretno komentirati taj potez.
LJUBLJANA, 29. listopada 2004. (Hina) - Slovenski ribari zabrinuti su da bi proglašenje zaštićenog rezervata u Piranskom zaljevu što ga je objavilo hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede moglo izazvati nove komplikacije na području gdje morska granica između Slovenije i Hrvatske nije određena, javio je popodne Slovenski radio, dodajući da su ribari odbili konkretno komentirati taj potez.

Istodobno, Slovenski je radio javio ne imenujući izvore, da slovensko Ministarstvo vanjskih poslova proglašenje rezervata komentira kao "jednostrano prejudiciranje granice".

Poznato je inače, da su ribarski i drugi incidenti u Piranskom zaljevu odnosno u Savudrijskoj vali, zadnjih mjeseci proizlazili iz različitih tumačenja o ponašanju plovila u tom području. Dok slovenska strana govori o crti kontrole slovenske policije udaljenoj oko 300 metara od južne obale Piranskoga zaljeva, hrvatsko je stajalište da do dogovora ili arbitražnog riješenja vrijedi crta sredine prema odredbama Konvencije o pravu mora UN-a (UNCLOS).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙