FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KRALJEVICA ĆE GRADITI 4 BRODA ZA ATLANTSKU PLOVIDBU

RIJEKA/ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Predstavnicibrodogradilišta Kraljevica i dubrovačke Atlantske plovidbe potpisalisu danas u Zagrebu ugovore za gradnju četiri višenamjenska broda,svaki vrijedan 5 milijuna eura. Brodovi, nosivosti 1.650 tona, graditće se u Kraljevici za potrebe Obalne plovidbe Atlantske plovidbe.
RIJEKA/ZAGREB, 15. listopada 2004. (Hina) - Predstavnici brodogradilišta Kraljevica i dubrovačke Atlantske plovidbe potpisali su danas u Zagrebu ugovore za gradnju četiri višenamjenska broda, svaki vrijedan 5 milijuna eura. Brodovi, nosivosti 1.650 tona, gradit će se u Kraljevici za potrebe Obalne plovidbe Atlantske plovidbe.

Naručitelj sva četiri broda, je Atlantic Conbulk Maritme Corporation iz Liberije - tvrtka koju je osnovala Atlantska plovidba, a brodovi će biti registrirani kod Hrvatskog registra brodova i ploviti pod hrvatskom zastavom.

Gradnja dva broda počet će uskoro, a druga dva gradit će se nakon što naručitelj još jednom potvrdi narudžbu, priopćeno je iz Brodogradilišta Kraljevica.

Svaki brod bit će dugačak po 67,1 metara, širine 12,6 metara, imat će gaz od 4,35 metara, a uz pogonski stroj od 1.400 kilovata, razvijat će brzinu od 10,4 čvorova.

Brodovi će moći prevesti po 102 kontejnera - 44 u skladištima te 58 na palubi. Volumen teretnog prostora po brodu je 2.500 kubnih metara. Osim kontejnera i teškog komadnog tereta brodovi će moći prevoziti i rasuti teret u skladištima.

Gradnja svih četiriju brodova bit će, u skladu s Vladinim programom izgradnje brodova za domaće brodare na domaćim navozima, suvbencionirana s dva puta po 10 posto, odnosno ukupno 20 posto subvencija.

Isporuka prvog broda predviđena je za svibanj 2006., drugog za listopad 2006., trećeg za prosinac 2007., a četvrtog broda za svibanj 2008.

Brodogradilište Kraljevica u knjizi narudžaba sada ima osam brodova, pa su njegovi kapaciteti popunjeni do kraja 2006. te djelomice i u 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙