FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TIJELO OLENE POPIK BIT ĆE PREVEZENO U UKRAJINU

MOSTAR, 11. studenog 2004. (Hina) - Posmrtni ostaci Ukrajinke OlenePopik, koja je 3. studenog u mostarskoj bolnici umrla od AIDS-a bit ćeu idućih nekoliko dana prevezeni u Ukrajinu, izjavio je u četvrtak zaHinu glasnogovornik MUP-a hercegovačkoneretvanske županije SrećkoBošnjak.
MOSTAR, 11. studenog 2004. (Hina) - Posmrtni ostaci Ukrajinke Olene Popik, koja je 3. studenog u mostarskoj bolnici umrla od AIDS-a bit će u idućih nekoliko dana prevezeni u Ukrajinu, izjavio je u četvrtak za Hinu glasnogovornik MUP-a hercegovačkoneretvanske županije Srećko Bošnjak.

On je objasnio kako je policiju u Mostaru ukrajinski konzulat iz Zagreba obavijestio da je rodbina dvadesetjednogodišnje Olene Popik zatražila da se tijelo koje je već devet dana u mrtvačnici u Mostaru preveze u Ukrajinu.

"Obavljaju se tehničke pripreme za prijevoz koji će se vjerojatno obaviti zrakoplovom", rekao je Bošnjak.

Policija je prije izvijestila da se Olena Popik bavila prostitucijom na mostarskom području od svibnja ove godine te da je za to vrijeme s klijentima imala, kako se navodi "veći broj seksualnih kontakata".

Prema službenim podacima do danas se u javne zdravstvene ustanove u Mostaru na testiranje krvi prijavilo tridesetak osoba za koje se vjeruje da su bili u kontaktu sa Olenom Popik. Međutim, liječnici priznaju da se veći broj osoba prijavljuje na testiranje u privatne laboratorije ili u zdravstvene ustanove izvan Mostara zbog zaštite privatnosti i straha da ih se javno ne osumnjči da su zaraženi AIDS-om.

Prije dolaska na mostarsko područje Olena Popik je neko vrijeme provela u Srednjoj Bosni. Smrt Olene Popik već danima ne samo u Hercegovini, već diljem BiH izaziva neskrivenu šokiranost javnosti i strah od masovne epidemije AIDS-a u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙