FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen "Povijesni atlas Bosne i Hercegovine"

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Bosanskohercegovački nakladnikSejtarija predstavio je danas na Interliberu na Zagrebačkom velesajmuknjigu "Povijesni atlas Bosne i Hercegovine", a naklada Šahimpašićknjige Ivana Kordića "Sarajevo post bellum" i "Cesta izvankrajolika".
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Bosanskohercegovački nakladnik Sejtarija predstavio je danas na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu knjigu "Povijesni atlas Bosne i Hercegovine", a naklada Šahimpašić knjige Ivana Kordića "Sarajevo post bellum" i "Cesta izvan krajolika".

O "Povijesnom atlasu Bosne i Hercegovine" govorila je u ime nakladnika Jasmina Sejtari koja je napomenula kako su u knjigu uvršteni zemljovidi od prvoga spomena Bosne. Zemljovidi, objavljeni u knjizi, pronađeni su u bečkim, berlinskim, carigradskim i sarajevskim arhivima, a najstariji je iz godine 1339., dodala je.

U knjizi je objavljeno oko 200 povijesnih i zemljopisnih karata, a Atlas je uredila skupina bošnjačkih stručnjaka koje su predvodili Ibrahim Tepić i Zijad Šehić, a glavni urednik Atlasa je Šaćir Filandra.

Zemljovide koji prikazuju Bosnu za vrijeme osmanske vlasti izradili su kartografi na temelju djela "Bosanski pašaluk" Hazima Šabanovića i knjige "Kapetanije u Bosni i Hercegovini" Hamdije Kreševljakovića.

Književnik Miljenko Jergović govorio je o knjizi pjesama Ivana Kordića "Cesta izvan krajolika". "Kordić je hercegovački pjesnik i bosanski novinar", rekao je Jergović. Ocijenio je kako su mu pjesme "eksplozivne i senzacionalne".

Tijekom dana Jergović je predstavio još i svoju knjigu "Inšallah Madona, inšallah".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙