FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: GENERAL GOTOVINA U HERCEGOVINI? - TISAK

MOSTAR, 14. listopada 2004. (Hina) - Pod naslovom "Nalazi li se AnteGotovina u Hercegovini?" mostarski Dnevni list u četvrtak piše oučestalim posjetama visokih dužnosnika Republike Hrvatske Bosni iHercegovini i mogućoj pozadini tih posjeta.
MOSTAR, 14. listopada 2004. (Hina) - Pod naslovom "Nalazi li se Ante Gotovina u Hercegovini?" mostarski Dnevni list u četvrtak piše o učestalim posjetama visokih dužnosnika Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini i mogućoj pozadini tih posjeta.

Nedavno su u BiH boravili hrvatski ministri zdravstva Andrija Hebrang i znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, a idućeg ponedjeljka u Mostaru se očekuje i posjet predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

"I dok neki analitičari smatraju kako su ti posjeti znak veće pomoći službenih hrvatskih vlasti našoj zemlji i bosanskohercegovačkim Hrvatima, kao i ispunjenje hrvatske obveze na pomoći BiH u procesu integriranja u Europsku uniju, drugi su skloni mišljenju da je, možda, dodatni razlog tih posjeta i najtraženiji hrvatski haaški optuženik general Ante Gotovina", piše mostarski Dnevni list.

Podsjeća se na izjave najviših hrvatskih dužnosnika, uključujući i predsjednika Stjepana Mesića, koji su rekli da se Hrvatska ne može optuživati za slučaj Gotovina jer se odbjegli general ne nalazi na njenom teritoriju te stoga, objektivno, nije u mogućnosti ispuniti zahtjeve iz Haaga za njegovim uhićenjem. "Međutim, dodatak da je Gotovina prošlog ljeta, prema informaciji Haaškog tribunala, viđen u Dalmaciji, i to njezinom pograničnom području prema Hercegovini, upućuje na zaključak da je strana zemlja u kojoj Gotovina trenutno boravi - Bosna i Hercegovina", navodi Dnevni list.

Razmatrajući očekivani Šeksov posjet Mostaru u idući ponedjeljak, Dnevni list piše kako je taj njegov posjet navodno "motiviran između ostalog, i razgovorima s ovdašnjim dužnosnicima o generalu Gotovini, kao i njihovim saznanjima o njegovu mogućem kretanju i boravku na području zapadne Hercegovine".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙