FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIH: OHR POZDRAVIO RAD POVJERENSTVA ZA SREBRENICU

MOSTAR, 17. listopada 2004. (Hina) - Ured Visokog međunarodnogpredstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini pozdravio je u nedjelju radPovjerenstva za Srebrenicu koje je izradilo konačno izvješće osudbinama Bošnjaka koje su srpske snage likvidirale u srpnju 1995.godine u toj tada zaštićenoj zoni pod nadzorom UN-a.
MOSTAR, 17. listopada 2004. (Hina) - Ured Visokog međunarodnog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini pozdravio je u nedjelju rad Povjerenstva za Srebrenicu koje je izradilo konačno izvješće o sudbinama Bošnjaka koje su srpske snage likvidirale u srpnju 1995. godine u toj tada zaštićenoj zoni pod nadzorom UN-a.

Izvješće je ovog tjedna dostavljeno vlastima Republike Srpske.

"Uspostavljanje Povjerenstva za Srebrenicu jest ključni element kojim započinje proces, a koji može omogućiti u budućnosti svim zajednicama Bosne i Hercegovine da se suoče sa zločinima počinjenim u njihovo ime. U ovom trenutku, OHR se nada da će vlada Republike Srpske podržati izvješće Povjerenstva i da će ispoštovati njegove preporuke", navodi se u priopćenju OHR-a.

Pritom su predstavnici međunarodne uprave pozvali sve strane u BiH da ne objavljuju prijevremene komentare o sadržaju izvješća zbog ozbiljnosti procesa.

Istragu o sudbinama 8.000 srebreničkih Bošnjaka ubijenih u srpnju 1995. godine od srpskih vojnih i policijskih snaga zatražile su obitelji žrtava.

Nakon što izvješće o Srebrenici razmotri vlada srpskog entiteta, proslijedit će ga Povjerenstvu za ljudska prava Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji će donijeti konačnu odluku s mogućim mjerama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙