FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: MINISTARSTVO ZDRAVSTVA POZVALO NA TESTOVE NA AIDS

MOSTAR, 10. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo zdravstvahercegovačko-neretvanske županije pozvalo je u srijedu na testiranje krvi sve osobe koje su bile u kontaktu s 21-godišnjom UkrajinskomOlenom Pipik koja je prije tjedan dana, 3. studenog, umrla od AIDS-a umostarskoj bolnici.
MOSTAR, 10. studenog 2004. (Hina) - Ministarstvo zdravstva hercegovačko-neretvanske županije pozvalo je u srijedu na testiranje krvi sve osobe koje su bile u kontaktu s 21-godišnjom Ukrajinskom Olenom Pipik koja je prije tjedan dana, 3. studenog, umrla od AIDS-a u mostarskoj bolnici.

Pomoćnik ministra zdravstva hercegovačkoneretvanske županje Davor Tomić rekao je na konferenciji za novinare kako je u javnim zdravstvenim ustanovama u Mostaru nakon smrti ove Ukrajinke do sada testirano 29 osoba čija je starost između 20 i 30 godina.

"Nećemo objavljivati podatke o potencijalno zaraženim osobama zbog prava na diskreciju", dodao je Tomić.

On je potvrdio kako se veći broj osoba prijavljuje za testiranje u privatne laboratorije ili u zdravstvenim ustanovama izvan Mostara, jer strahuju da bi u javnosti mogli biti obilježeni kao zaraženi od AIDS-a.

Tomić je izvijestio kako je u Mostaru utemeljena i posebna stručna skupina od šest liječnika koji će davati upute kako se trebaju ponašati osobe koje obavljaju testiranje te preporučivati način liječenja eventualno oboljelih od AIDS-a.

Prema njegovim riječima, tjedan dana nakon smrti Ukrajinke, čije se tijelo nalazi u mostarskoj mrtvačnici, nitko od njene obitelji iz Ukrajine nije zatražio izručenje posmrtnih ostataka. Dodao je kako postoji mogućnost da posmrtni ostaci Olene Popik budu kremirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙