FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: HVIDRA PROSVJEDUJE ZBOG SUĐENJA JELAVIĆU

MOSTAR, 15. listopada 2004. (Hina) - Udruga HVIDR-a Herceg Bosne izMostara u petak je prosvjedovala zbog početka suđenja utemeljiteljimahrvatske samouprave u BiH.
MOSTAR, 15. listopada 2004. (Hina) - Udruga HVIDR-a Herceg Bosne iz Mostara u petak je prosvjedovala zbog početka suđenja utemeljiteljima hrvatske samouprave u BiH.

Optužnica tereti sedmoricu bivših hrvatskih dužnosnika iz Bosne i Hercegovine da su zauzimanjem za hrvatsku samoupravu podrivali cjelovitost i obrambenu moć BiH. Početkom ovog tjedna prvooptuženi u ovom postupku bivši član Predsjedništva BiH i bivši predsjednik HDZ BiH Ante Jelavić u sudnici državnog suda BiH očitovao se da se ne osjeća krivim i rekao da se zauzimao za nenasilno preoblikovanje BiH a ne za njezinu podjelu.

Udruga HVIDR-a Herceg Bosne iz Mostara u priopćenju zamjera međunarodnoj zajednici da je pokrenula ovaj "montirani proces". Ta udruga također zamjera i aktualnim hrvatskim dužnosnicima u tijelima vlasti BiH i Federacije BiH što se ne usprotive ovom sudskom procesu optuženima za uspostavu hrvatske samouprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙