FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: Gospodarska misija o zaštiti okoliša i infrastrukturi

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Državna je administracijazaokupljena brojnim procesima čija je realizacija preduvjet ulaskaHrvatske u Europsku uniju (EU), a zakonodavnu prilagodbu pritom morapratiti i praktična prilagodba.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Državna je administracija zaokupljena brojnim procesima čija je realizacija preduvjet ulaska Hrvatske u Europsku uniju (EU), a zakonodavnu prilagodbu pritom mora pratiti i praktična prilagodba.

Istaknula je to državna tajnica u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Višnja Jelić-Mück na sjednici Gospodarske misije o zaštiti okoliša i infrastrukturi održanoj u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Gospodarsku misiju organizirali su Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu i HGK, s ciljem daljnjeg jačanja austrijsko-hrvatskog gospodarskih odnosa.

Direktor Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo Rudolf Rom upozorio je na značenje kooperativnih odnosa hrvatskih i austrijskih tvrtki. Suradnja je, kazao je on, vrlo bitna u izgradnji infrastrukture kao jednog od prioriteta hrvatske Vlade.

Na skupu je najavljen VIII. međunarodni simpozij "Gospodarenje otpadom Zagreb 2004." koji će se održati od 17. do 19. studenoga u Zagrebu.

Nakon skupa održani su individualni razgovori austrijskih i hrvatskih gospodarstvenika. Austrijske su tvrtke, kako je rečeno, posebice zainteresirane za suradnju na području graditeljstva (infrastrukture) i zaštite okoliša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙