FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK POZVALA PRIJEVOZNIKE DA NE IDU U IRAK

ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK)danas je još jednom pozvala cestovne prijevoznike da ne šalju svojezaposlenike u Irak, ujedno izražavajući žaljenje zbog tragične smrtiDalibora Burazovića, hrvatskog vozača stradaloga u Iraku u napadu nakonvoj 23. listopada.
ZAGREB, 28. listopada 2004. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) danas je još jednom pozvala cestovne prijevoznike da ne šalju svoje zaposlenike u Irak, ujedno izražavajući žaljenje zbog tragične smrti Dalibora Burazovića, hrvatskog vozača stradaloga u Iraku u napadu na konvoj 23. listopada.

Direktorica Sektora za promet i veze HGK Ljubica Herceg naglasila je u svom današnjem priopćenju da vlasnici poduzeća ili obrta u kojima su vozači zaposleni snose potpunu odgovornost za sudbinu svojih vozača.

Podsjetila je kako je poznato iz osnova ekonomskog tržišnog poslovanja da privredni subjekti, u ovom slučaju cestovni prijevoznici, idu za boljom zaradom. Tu vlada pravilo slobode tržišnog poslovanja i kretanja, što država ne može zabraniti, navodi Herceg, dodajući da Ministarstvo vanjskih poslova te resorno Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka čine i činili su sve što je u njihovoj moći.

Problem i odgovornost su na drugom mjestu, napominje naglašavajući odgovornost vlasnika tvrtki i obrta za sudbinu njihovih vozača.

Mnoge veće i manje tvrtke koje posluju s potpunom odgovornošću kako prema državi tako i prema svojim zaposlenicima, odbile su posao za Irak ne želeći dovoditi u pitanje život svojih zaposlenika, ističe Herceg, pozivajući se na kontakte s tim tvrtkama.

Podsjetila je da na to upozorava HGK već duže vrijeme, ali i da se ta upozorenja i savjeti ne slušaju, već da se reagira kad je kasno.

Hrvatski vozači (a ne njihovi poslodavci koji su ih tamo poslali) već su godinu dana prisutni u Iraku, a ta je zemlja označena kao zemlja visokog rizika. Bilo je samo pitanje vremena i matematičkog zakona vjerojatnosti kada će se zbiti ovakav nemili događaj, smatra Herceg.

(Hina) xpp/xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙