FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan međukomorski susret Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Beograda

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Jačanje gospodarskih odnosa,gospodarsko povezivanje te daljnja međusobna suradnja gospodarskihkomora Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Beograda bile su glavne temerazgovora predstavnika četiriju komora u HGK - Komori Zagreb.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Jačanje gospodarskih odnosa, gospodarsko povezivanje te daljnja međusobna suradnja gospodarskih komora Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Beograda bile su glavne teme razgovora predstavnika četiriju komora u HGK - Komori Zagreb.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Froehlich istaknuo je kako su gospodarstva četiriju zemalja usmjerena jedna drugima te kako i dalje treba raditi na jačanju gospodarskih i međukomorskih odnosa. Podsjetio je kako je Hrvatska najveći strani investitor u gospodarstvo Bosne i Hercegovine, a također je prisutna i na tržištu Srbije i Crne Gore te Slovenije.

Froehlich je mišljenja kako mrežu komora treba što jače i više povezivati s čime su se složili i predstavnici ostalih komora.

Generalni tajnik Privredne komore Beograda Nermina Ljubović kazala je kako se nada da će sporazum o suradnji četiri komore, potpisan u listopadu prošle godine, pridonjeti povezivanju gospodarstva u regiji.

Na susretu je predstavljen i projekt Europske škole za djelatnike komora Zapadnog Balkana koji je sastavni dio Pakta o stabilnosti, a kojim koordinira Območna zbornica Ljubljane. Tim bi se projektom, kako je rečeno, trebala stvoriti mreža komora koja će zajedničke ciljeve braniti u Bruxellesu. Projekt bi trebao biti dovršen do siječnja 2006. godine.

Predstavnici iz Slovenije istaknuli su kako ta zemlja nakon što je postala članica Europske unije ima pred sobom vrlo ambiciozne ciljeve, a to ući među prvih deset zemlja u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙