FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hotel Excelsior poslovao s većom dobiti nego lani

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Dubrovački Hotel Excelsior, međurijetkim hotelima na Jadranu koji je kategoriziran s pet zvjezdica,prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovao s neto dobiti 7,68milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 27,5 postoveća dobit, stoji u financijskom izvješću Excelsiora dostavljenomZagrebačkoj burzi.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Dubrovački Hotel Excelsior, među rijetkim hotelima na Jadranu koji je kategoriziran s pet zvjezdica, prvih je devet ovogodišnjih mjeseci poslovao s neto dobiti 7,68 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje 27,5 posto veća dobit, stoji u financijskom izvješću Excelsiora dostavljenom Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Hotela Excelsior u devet ovogodišnjih mjeseci od 44,72 milijuna kuna za 10,6 posto su viši nego u istim prošlogodišnjim mjesecima, a porast bilježe i kod svih prihodovnih segmenata. Prihodi od prodaje u inozemstvu porasli su 8 posto, na 27,8 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u zemlji za 9,7 posto, na 14,59 milijuna kuna.

Od ukupnog devetomjesečnog prihoda Excelsiora 51,3 posto ili 22,94 milijuna kuna ostvareno je u ovogodišnjem trećem tromjesečju (srpanj-rujan), što je u odnosu na iste lanjske mjesece porast od 2,5 posto.

Porast ukupnih prihoda u devet mjeseci ove godine pratio je nešto manji porast ukupnih rashoda, od 7,6 posto, na 37,03 milijuna kuna.

Hotel Excelsior od 2001. godine u većinskom je vlasništvu poduzetnika Gorana Štroka, koji ima 86,07 posto dionica. Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) drži 9,57 posto dionica, dok je ostali udjel podijeljen među 200 malih dioničara.

Hotel je smješten u neposrednoj blizini stare dubrovačke gradske jezgre, a smještajni kapaciteti su u 154 sobe i 18 apartmana. Dio je grupacije "Jadranski luksuzni hoteli" u čijem su sastavu još dubrovački hoteli Bellevue, Dubrovnik Palace i Kompas te Grand Hotel Bonavia Park Plaza u Rijeci, a svi su u vlasništvu Štroka. Navedeni su hoteli i članovi britanske hotelske "Wren's grupe".

Ove je godine Excelsior dobio nagradu za hotel godine na Jadranu u okviru HRT-ove i HGK-ove akcije "Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku 2004".

U prvih su devet mjeseci ove godine ostvarili 75 postotnu popunjenost kapaciteta, uz prosječnu ostvarenu cijenu po sobi od 120 eura. Tijekom ovoga ljeta hotel je imao gotovo stopostotnu popunjenost, a u ovoj su godini bili domaćini 50-tak raznih ministarskih konferencija, međunarodnih kongresa i skupova. Među njihovim gostima najviše je stranih i to iz Velike Britanije, SAD-a, Francuske i Irske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙