FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena Europska jezična mapa za odrasle

ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Europska jezična mapa za odrasle napet jezika - dokument Europskog vijeća, izrađen radi prihvaćanjazajedničkih standarda na svim razinama učenja i ispitivanja znanjastranog jezika, predstavljena je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komoriu Zagrebu.
ZAGREB, 5. studenog 2004. (Hina) - Europska jezična mapa za odrasle na pet jezika - dokument Europskog vijeća, izrađen radi prihvaćanja zajedničkih standarda na svim razinama učenja i ispitivanja znanja stranog jezika, predstavljena je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.

Mapa je namijenjena obrazovnim ustanovama za izradbu i praćenje izvedbe obrazovanih programa te vrjednovanje znanja.

Namijenjena je i tvrtkama, ustanovama i zavodima za zapošljavanje jer daje uvid u jezičnu kompetenciju zaposlenika te služi za definiranje jezičnih vještina potrebnih za određeno radno mjesto te usavršavanje zaposlenika.

Europsku jezičnu mapu za odrasle na engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom i hrvatskom izdala je "Školska knjiga", a izradile su je europske ustanove EAQUALS (The European Association for Quality Language Services) i ALTE (The Association of Language testers in Europe).

Sastoji se od triju dijelova - jezične biografije, Dosjea i jezične putovnice - i svojevrstan je katalog znanja na osnovi kojeg svaki korisnik može pratiti vlastit napredak u učenju stranog jezika, bilježiti podatke o jezicima koje i kako govori, rekla je na predstavljanju predsjednica Zajednice za strane jezike HGK Valnea Bressan.

Hrvatsko izdanje Mape prvi je korak Zajednice za strane jezike pri HGK u uvođenju Europske jezične mape u škole stranih jezika i hrvatske tvrtke kako bi Hrvatska usvojila standarde učenja stranih jezika u EU.

Najavljeno je i izdavanje Europske jezične mape za pučkoškolce i srednjoškolce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙