FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenje njemačkih ulagača na najnižoj razini u dvije godine

BERLIN, 9. studenog 2004. (Hina/Dpa) - Ključni gospodarski pokazateljCentra za europska ekonomska istraživanja ZEW, objavljen u utorak,pokazao je oštar pad povjerenja njemačkih ulagača u studenome.
BERLIN, 9. studenog 2004. (Hina/Dpa) - Ključni gospodarski pokazatelj Centra za europska ekonomska istraživanja ZEW, objavljen u utorak, pokazao je oštar pad povjerenja njemačkih ulagača u studenome.

ZEW indeks spustio se tako s listopadska 31,3 indeksna boda na 13,9 bodova u studenome, uslijed zabrinutosti da će visoke cijene nafte i snažan euro usporiti oporavak njemačkog gospodarstva.

"Razlozi tako značajnog porasta pesimizma mogli bi uključivati očekivano gospodarsko usporavanje diljem svijeta i vrlo očitu aprecijaciju eura, koja se nedavno dogodila i mogla bi se pokazati teretom za njemačku vanjsku trgovinu", kaže su u izvješću ZEW instituta.

Pad toga indeksa osjetno je veći nego su očekivali ekonomisti, predviđajući ga na oko 30 bodova, a dodatno će doprinijeti strahovanjima da njemačko gospodarstvo usporava rast brže nego se ranije očekivalo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙