FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždinska burza: idući tjedan dražba 51 tvrtke iz portfelja HFP-a

VARAŽDIN/ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Na Varaždinskoj će seburzi 27. i 29. listopada održati javna dražba za prodaju dionica iudjela u 51 tvrtki iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP)namijenjenih pokriću kapitalnih izdataka ministarstava mora, turizma,prometa i razvitka te pravosuđa.
VARAŽDIN/ZAGREB, 20. listopada 2004. (Hina) - Na Varaždinskoj će se burzi 27. i 29. listopada održati javna dražba za prodaju dionica i udjela u 51 tvrtki iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) namijenjenih pokriću kapitalnih izdataka ministarstava mora, turizma, prometa i razvitka te pravosuđa.

Na ovoj, 27. javnoj dražbi na Varaždinskoj burzi, dionice i udjeli u društvima bit će ponuđeni po početnoj cijeni od 25 posto do nominalne vrijednosti, dok će dionice društava koja se uzastopno ponavljaju na dražbi biti ponuđena po početnoj cijeni od 10 posto od nominalne vrijednosti, stoji u pozivu za dražbu koji je danas objavljen na web stranicama HFP-a.

Najvrjedniji paket dionica koji će se naći na toj dražbi je onaj daruvarske tvrtke Dalit Corp. Riječ je o 56.162 ili 18,47 posto dionica, čija pojedinačna nominalna vrijednost iznosi 100 njemačkih maraka, a kojima početna cijena za dražbu iznosi 22,46 milijuna kuna. To je ujedno i jedan od najvećih vlasničkih paket koji će biti ponuđen na toj dražbi.

Među većim su paketima i onaj od 84 ili 84,58 posto dionica tvrtke Dea Kolor iz Budinšćine, početne cijene od 336 tisuća kuna, kao i 19.096 ili 15,64 posto dionica osječke tvrtke Autoreparatura, kojima početna cijena iznosi 5,7 milijuna kuna.

Na dražbi će se naći i dionice, primjerice, Chromos organskih boja, sisačkog Herbosa, zagrebačkog Kamenskog, MTČ tvornice rublja i MTČ tvornice trikotaže, Poljoopskrbe, Sardine iz Postira na Braču, Sportskih novosti, zadarskog Turisthotela, Tvornice električnih žarulja, Znanja i dr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙