FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP priprema privatizaciju jednog velikog brodogradilišta

ROVINJ, 15. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski Fond za privatizaciju(HFP) priprema javni natječaj za privatizaciju većinskog udjela ujednom velikom hrvatskom brodogradilištu koji bi trebao bitiobjavljen u prvom tromjesečju iduće godine, najavio je danas u Rovinjupredsjednik HFP-a Damir Ostović.
ROVINJ, 15. listopada 2004. (Hina) - Hrvatski Fond za privatizaciju (HFP) priprema javni natječaj za privatizaciju većinskog udjela u jednom velikom hrvatskom brodogradilištu koji bi trebao biti objavljen u prvom tromjesečju iduće godine, najavio je danas u Rovinju predsjednik HFP-a Damir Ostović.

Ostović nije želio otkriti o kojem se brodogradilištu radi.

Početak privatizacije u tom problematičnom sektoru dokazuje odlučnost Vlade da u roku od godine i pol dovrši proces privatizacije, rekao je Ostović na 14. godišnjoj konferenciji Zagrebačke burze.

Privatizacija, primjerice, energetskog sektora i ostalih velikih, posebice komunalnih tvrtki zahtijeva zakonske intervencije, kao u slučaju INE, no, preostali se portfelj HFP-a sasvim realno može dovršiti u tom roku, rekao je Ostović.

Taj je proces ove godine bio usporen zbog blokade računa HFP-a uslijed spora s bivšim privatizacijsko-investicijskim fondovima. Ostović je, međutim, najavio da će račun Fonda biti odblokiran za oko mjesec i pol dana, kada na račun budu uplaćena sredstva od nedavnih prodaja Hotela Split te triju dubrovačkih hotela.

Konferenciju Zagrebačke burze okupila je u Rovinju oko 250 sudionika iz zemlje i svijeta. Prvi dan konferencije završen je panel raspravom o gospodarskim perspektivama pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji.

Središnja tema drugog i završnog dana bit će dosadašnja iskustva te trenutni problemi oko uvrštenja dionica javnih dioničkih društava na hrvatske burze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙