FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na pomolu kompromis između sindikata i uprave VW-a

HANOVER, 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Čini se da je nakon više od 20sati pregovora između sindikata i uprave Volkswagena (VW) ipak napomolu kompromis, javljaju izvori bliski razgovorima.
HANOVER, 3. studenog 2004. (Hina/AFP) - Čini se da je nakon više od 20 sati pregovora između sindikata i uprave Volkswagena (VW) ipak na pomolu kompromis, javljaju izvori bliski razgovorima.

Potencijalni sporazum obuhvaća bitne ustupke glavnog sindikata IG Metall u pitanju plaća.

Uprava VW-a pristala je sa svoje strane na dulji rok zadržati 103 tisuće radnika u tvornicama u zapadnom dijelu Njemačke i realizirati nekoliko investicijskih projekta, dodaje izvor.

Početni je zahtjev sindikata obuhvaćao zajamčena radna mjesta u razdoblju od 10 godina i povećanje plaća za četiri posto iako su zastupnici radnika signalizirali da su spremni prihvatiti i povećanje plaća za dva posto u slučaju "prihvatljivog" rješenja u pitanju zajamčenih radnih mjesta.

Uprava VW tražila je u početku dvogodišnje zamrzavanje plaća za 103 tisuće radnika u Njemačkoj i 30-postotno smanjenje troškova rada u razdoblju do 2011.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙