FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici VW-a prekinuli rad, pregovori o plaćama se nastavljaju

FRANKFURT, 2. studenog 2004. (Hina/dpa) - Stotine radnika zaposlenih utvornici Volkswagena u Hanoveru prekinulo je u utorak posao, dok seuprava kompanije i predstavnici sindikata spremaju obnoviti pregovoreo plaćama i radnim mjestima.
FRANKFURT, 2. studenog 2004. (Hina/dpa) - Stotine radnika zaposlenih u tvornici Volkswagena u Hanoveru prekinulo je u utorak posao, dok se uprava kompanije i predstavnici sindikata spremaju obnoviti pregovore o plaćama i radnim mjestima.

Tijekom dana planirana su dva prekida rada, a očekuje se i da se oko 30.000 radnika okupi pred sjedištem tog njemačkog proizvođača vozila u Wolfsburgu, na sjeveru zemlje.

Sedmi krug pregovora trebao bi uskoro započeti, nakon teških pregovora u ponedjeljak navečer.

U Volkswagenu žele dogovoriti dvogodišnje zamrzavanje plaća za 103.000 zaposlenika u svojim njemačkim tvornicama te 30-postotno smanjivanje troškova rada do 2011.

Glavni sindikat IG Metall za svoje članove zahtijeva garanciju zaposlenja u idućih 10 godina te 4-postotno povećanje plaća. No, iz sindikata je signalizirano da su spremni prihvatiti 2-postotno povećanje plaća ako se uspije postići 'prihvatljivo' rješenje u vezi garancije zaposlenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙