FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHL zatvara svoje međukontinentalno središte u Bruxellesu

BRUXELLES, 21. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Njemačka tvrtka zameđunarodni zračni prijevoz pošiljki DHL, u vlasništvu Deutsche Posta,namjerava zatvoriti svoje središte za noćne letove u Bruxellesu irazmatra zračne luke u Francuskoj i Njemačkoj za otvaranje svog novogeuropskog centra, objavila je kompanija u svojem priopćenjuobjavljenom u četvrtak.
BRUXELLES, 21. listopada 2004. (Hina/Dpa) - Njemačka tvrtka za međunarodni zračni prijevoz pošiljki DHL, u vlasništvu Deutsche Posta, namjerava zatvoriti svoje središte za noćne letove u Bruxellesu i razmatra zračne luke u Francuskoj i Njemačkoj za otvaranje svog novog europskog centra, objavila je kompanija u svojem priopćenju objavljenom u četvrtak.

DHL je objavilo da će takav potez rezultirati gubitkom 1.400 radnih mjesta u bruxelleskoj zračnoj luci Zaventem. Reagirajući na tu vijest, ljutiti zaposlenici DHL-a rano u četvrtak blokirali su prometnice prema zračnoj luci približno dva sata.

Planirani prekid DHL-ovih operacija od 2008. uslijedio je nakon što kompanija nije uspjela postići dogovor s belgijskom vladom oko noćnih letova u zračnu luku Zaventem, koja se nalazi u blizini Bruxellesa.

Ljudi koji stanuju u njegovoj blizini tužili su se na buku zbog noćnih letova pa su belgijske vlasti tražile od DHL-a da koristi tiše zrakoplove. Tim zahtjevima nije udovoljio DHL, koji želi povećati broj noćnih letova.

"Imali smo vizije proširenja bruxelleske zračne luke u tehnički najmodernije središte naše diljem svijeta raširene logističke mreže. Sada smo, međutim, došli do točke kada moramo prihvatiti da u Belgiji nema političke podrške za takve planove", izjavio je čelnik DHL Express Europe, Peter Kruse.

DHL kaže da za svoje novo europsko interkontinentalno središte razmatra dvije zračne luke: Leipzig u Njemačkoj i Vatry u Francuskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙