FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelnici VW-a: rezanje broja zaposlenih možda nužno

BERLIN, 27. listopada 2004. (Hina/AP) - Čelnik kadrovskog odjela unjemačkom Volkswagenu izjavio je da će tvrtka morati drastičnosmanjiti broj zaposlenih u Njemačkoj ako ne postigne željene uštede natroškovima rada u pregovorima koji se vode o plaćama, piše u srijeduFrankfurter Allgemeine Zeitung.
BERLIN, 27. listopada 2004. (Hina/AP) - Čelnik kadrovskog odjela u njemačkom Volkswagenu izjavio je da će tvrtka morati drastično smanjiti broj zaposlenih u Njemačkoj ako ne postigne željene uštede na troškovima rada u pregovorima koji se vode o plaćama, piše u srijedu Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Ako ne provedemo naš koncept smanjenja troškova, broj naših zaposlenika u Njemačkoj dramatično će se smanjiti", izjavio je Peter Hartz, prenosi taj njemački dnevni list. "To bi bilo bolno. Zato u pregovorima o plaći želimo osigurati našu konkurentnost i radna mjesta u Volkswagenu".

VW kaže da treba do 2011. srezati troškove za 30 posto. Ponudio je jamstvo za svojih 176.400 radnika u Njemačkoj u zamjenu za dvogodišnje zamrzavanje plaća.

Hartzove prijetnje uslijedile su nakon što je konkurent General Motors sredinom listopada najavio otpuštanje do 12.000 radnika u Europi, odnosno približno petinu svoje radne snage, pri čemu većinu otkaza planira u svojoj njemačkoj podružnici Opelu.

Velike njemačke kompanije, pod pritiskom usporenog gospodarskog oporavka u zemlji i sve žešće konkurencije jeftinijih stranih rivala, sve više pritišću zaposlenike na uštede u obliku produljenja radnog vremena i skraćivanja pauzi.

Hartz kaže da tvrtka ne razmišlja o zatvaranju tvornica. "Zatvaranje tvornica nije naša tema", kazao je. Pregovori koji obuhvaćaju 103.000 radnika u šest njemačkih tvornica nastavljaju se u četvrtak u Hanoveru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙