FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKO-FRANCUSKO-TURSKI SUMMIT SLJEDEĆEG TJEDNA U BERLINU

BERLIN, 20. listopada 2004. (Hina/dpa) - Turski premijer Recep TayyipErdogan sljedećeg će se utorka u Berlinu sastati s njemačkimkancelarom Gerhardom Schroederom i francuskim predsjednikom JacquesomChiracom, potvrđeno je u srijedu iz njemačke vlade.
BERLIN, 20. listopada 2004. (Hina/dpa) - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan sljedećeg će se utorka u Berlinu sastati s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom i francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom, potvrđeno je u srijedu iz njemačke vlade.

Neposredan povod trilateralnom summitu je turska kupnja 36 putničkih zrakoplova tipa Airbus, ali će glavna tema razgovora biti perspektiva turskog pristupa Europskoj uniji.

Schroeder i Chirac podupiru otvaranje pristupnih pregovora EU-a i Ankare. Međutim, u Njemačkoj oporba, a u Francuskoj dijelovi vladajuće stranke imaju priličnih rezervi prema primanju Turske u EU. U prosincu će šefovi država i vlada EU-a odlučiti o otvaranju pristupnih pregovora.

Trilateralnom summitu prethodit će redovne polugodišnje njemačko-francuske konzultacije na kojima će se dvije strane pozabaviti reformističkim procesima u svojim zemljama i jačanjem konkurentnosti Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙