FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS za osnivanje povjerenstva o natječaju za 3. GSM mrežu

ZAGREB, 2. studenoga 2004. (Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusićrekla je danas da će predložiti osnivanje saborskog povjerenstva kojeće utvrditi o čemu se radilo kada na natječaju za koncesiju za trećegoperatera mobilne mreže druge generacije nije prošao konzorcij Tele 2i devet hrvatskih tvrtaka.
ZAGREB, 2. studenoga 2004. (Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je danas da će predložiti osnivanje saborskog povjerenstva koje će utvrditi o čemu se radilo kada na natječaju za koncesiju za trećeg operatera mobilne mreže druge generacije nije prošao konzorcij Tele 2 i devet hrvatskih tvrtaka.

"Zašto smo izgubili priliku da plaćamo telefoniranje u mobilnoj mreži 30 posto manje?" upitala je Pusić na konferenciji za novinare.

HNS smatra da je potrebno razjasniti okolnosti poništavanja tog natječaja te ustanoviti i jasno utvrditi tijek cijele procedure.

"Ako je riječ o netransparentnom postupku i neosnovanom interveniranju u natječaj, takvo ponašanje nas može skuplje stajati što se tiče ulaska Hrvatske u EU i uspješnosti pregovora, nego slučaj Gotovina", rekla je Pusić.

Podsjetila je da je prvobitno ponuda Tele 2 ocijenjena kao kvalitetna da bi onda bila odbijena jer nije uspjela skupiti minimalnih 400 od ukupno 1000 bodova. Ponudi je dano 390 bodova. Od sedam kriterija, po kojima se vrednovala, najlošiju ocjenu dobila je na kriteriju doprinosa razvoju nacionalnog gospodarstva usprkos tomu što je u ponudi navedeno niz elemenata koji čine prednost za hrvatsko gospodarstvo, rekla je.

Pusić je dodala da Tele 2 posluje u 24 zemlje te da je u svima zadovoljio kriterije.

Istaknula je da je glavna karakteristika ulaska te tvrtke smanjivanje cijene telefoniranja za 30 posto te osvajanje 15 posto tržišta do kraja 2007. godine, a to bi rezultiralo smanjivanjem prihoda sadašnjih dvaju operatera za 366 milijuna eura godišnje, odnosno za milijun eura dnevno.

Ponovila je da bi za vrijeme trajanja njihove koncesije očekivani prihodi državnog proračuna i ukupna ulaganja bili između dvije i dvije i pol milijardi kuna. Zaposlilo bi se nekoliko stotina ljudi, od kojih bi 150 bilo zaposleno u Vukovaru, rekla je Pusić.

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić rekao je da Vlada programom gradnje autoceste do Ploča "reže napola program prošle vlade" - a to je autocesta do Dubrovnika 2008. godine. Pozvao je Vladu da raspiše javni natječaj za dionicu Dugopolje - Šestanovac za koju postoje svi projekti, troškovnici i dozvola, a da preostale dionice stavi na natječaj tek u trenutku kada za njih bude imala projekte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙