FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko-švedski konzorcij šokiran odbijanjem ponude Tele2

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - U hrvatsko-švedskom konzorciju,koji stoji iza ponude tvrtke Tele2 d.o.o. za trećeg mobilnog operaterau Hrvatskoj, šokirani su, kako kažu, "skandaloznom i nezakonitomodlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije" koje je danasodbilo njihovu ponudu za dodjelu koncesije za drugu generaciju mobilnetelefonije.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - U hrvatsko-švedskom konzorciju, koji stoji iza ponude tvrtke Tele2 d.o.o. za trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj, šokirani su, kako kažu, "skandaloznom i nezakonitom odlukom Vijeća Hrvatske agencije za telekomunikacije" koje je danas odbilo njihovu ponudu za dodjelu koncesije za drugu generaciju mobilne telefonije.

Iz toga konzorcija, kojim koordinira investicijski fond "Quaestus", poručuju i da su u tijeku konzultacije s njihovim odvjetnicima te da će o svojim slijedećim koracima izvijestiti javnost na sutrašnjoj konferenciji za novinare.

Vijeće Agencije za telekomunikacije danas je objavilo da ponuda Tele2 nije prihvaćena jer nije dobila potrebnih 400 bodova, što je bio prag za prihvaćanje ponude.

U Vijeću su posebno istaknuli i da je glavna slabost ponude Tele2 u dijelu doprinosa razvoju nacionalnog gospodarstva, kao i to što su zatražili samo koncesiju druge generacije (GSM), a ne kombiniranu koncesiju druge i treće generacije mobilne telefonije (GSM/UMTS).

Hrvatsko-švedski konzorcij, koji se javnosti predstavljao pod nazivom "Treća sreća" i koji stoji iza ponude tvrtke Tele2 d.o.o., čine istoimeni švedski telekom operater (Tele2) uz podršku devet hrvatskih kompanija. Koordinator konzorcija je fond "Quaestus".

Tvrtka Tele2 jedina je na natječaj Vijeća za telekomunikacije 14. rujna dostavila ponudu za koncesiju druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800), odnosno za trećeg mobilnog operatera u Hrvatskoj.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙