FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLICIJA RS BEZUSPJEŠNO TRAGALA ZA JANKOVIĆEM

SARAJEVO,30. listopada(Hina) - Policija Republike Srpske izvela je usubotu prije podne u Foči u istočnom dijelu Bosne i Hercegovinevišesatnu akciju potrage za bosanskim Srbinom Gojkom Jankovićem,optuženikom za ratne zločine, no kao i brojne slične operacije i ovaje završena bez uspjeha.
SARAJEVO,30. listopada(Hina) - Policija Republike Srpske izvela je u subotu prije podne u Foči u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine višesatnu akciju potrage za bosanskim Srbinom Gojkom Jankovićem, optuženikom za ratne zločine, no kao i brojne slične operacije i ova je završena bez uspjeha.

Glasnogovornik policijske uprave Istočno Sarajevo Radovan Pejić potvrdio je novinarima da je cilj akcije koja je trajala tri i pol sata bio uhićenje Jankovića protiv kojega je optužnicu podigao Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Policija je tragajući za Jankovićem, prema Pejićevim navodima, pretresla osam različitih objekata i pri tom zaplijenila veću količinu materijala koji bi mogli "značajno pomoći" naporima usmjerenima za privođenje ovog optuženika.

Tijekom akcije također je saslušano više osoba zatečenih u pretresanim objektima. O ovoj operaciji bila je izvješćena i Policijska misija Europske unije (EUPM) čiji su pripadnici nadzirali aktivnosti lokalnih policijskih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙