FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČAVIĆ: RS ĆE DO KRAJA GODINE OMOGUĆITI POVRAT IMOVINE

BANJA LUKA, 25. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike SrpskeDragan Čavić u ponedjeljak je u Banjoj Luci razgovarao sa šefom MisijeOESS-a u BiH Douglasom Davidsonom o provedbi imovinskih zakona ireformi obrazovnog sustava u BiH.
BANJA LUKA, 25. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić u ponedjeljak je u Banjoj Luci razgovarao sa šefom Misije OESS-a u BiH Douglasom Davidsonom o provedbi imovinskih zakona i reformi obrazovnog sustava u BiH.

Nakon susreta predsjednik Čavić je izjavio da će Republika Srpska do konca ove godine omogućiti povratak cjelokupne imovine svim izbjeglim i prognanim građanima - povratnicima u RS, te da će donijeti potrebna zakonska uporišta za reformu sustava obrazovanja u RS i BiH.

Šef Misije OESS-a Davidson je kazao da povratak oduzete imovine ima ne samo lokalno nego i regionalno značenje.

Odgovarajući na pitanja novinara, predsjednik RS Dragan Čavić je potvrdio da će BiH, Hrvatska, Srbija i Crna Gora morati provesti odluku EU o zamrzavanju imovine haških optuženika odnosno bjegunaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Ante Gotovine.

"Ta odluka se odnosi na BiH, Srbiju i Crnu Goru i Hrvatsku koje potpadaju pod jurisdikciju Tribunala u Haagu i one to moraju provesti", kazao je predsjednik RS Dragan Čavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙