FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA: UHIĆEN JOŠ JEDAN PRIPADNIK "AUTO-MAFIJE"

BANJA LUKA, 23. listopada 2004. (Hina) - Pripadnici Državne graničneslužbe (DGS) Bosne i Hercegovine uhitili su u noći između četvrtka ipetka Veljka Ćejića (36) iz Banje Luke, koji je osumnjičen za višekaznenih djela krivotvorenja carinskih isprava uz pomoć kojih jeregistriran veliki broj motornih vozila, piše u subotu tisak u BanjojLuci.
BANJA LUKA, 23. listopada 2004. (Hina) - Pripadnici Državne granične službe (DGS) Bosne i Hercegovine uhitili su u noći između četvrtka i petka Veljka Ćejića (36) iz Banje Luke, koji je osumnjičen za više kaznenih djela krivotvorenja carinskih isprava uz pomoć kojih je registriran veliki broj motornih vozila, piše u subotu tisak u Banjoj Luci.

Ćejić je uhićen na graničnom prijelazu u Brčkom, prilikom pokušaja da prijeđe u Gunju u Republici Hrvatskoj i pretpostavlja se da je povezan s hrvatskom auto-mafijom, objavio je dnevnik "Nezavisne novine" pozivajući se na neimenovani izvor u brčanskoj policiji.

Ćejić se, prema listu, više godina bavi ilegalnim registriranjem automobila, a u tom "poslu" je najvjerojatnije imao potporu pojedinaca iz MUP-a RS, jer je odmah nakon što je proljetos pokrenuta akcija "Falsifikat" pobjegao iz Banja Luke, zbog čega je za njim raspisana tjeralica.

Veljku Ćejiću, čiji je kum bivši ministar unutrašnjih poslova RS Dragomir Jovičić, u ilegalnom je registriranju vozila pomagao i Velimir Glavić (42), bivši djelatnik Odjela za upravno-pravne poslove Centra javne sigurnosti Banja Luka, koji je također uhićen u akciji "Falsifikat", dodaje list.

Banjalučka policija je u akciji "Falsifikat" do sada utvrdila da je 600 auta registrirano na temelju krivotvorenih jedinstvenih carinskih isprava, a od početka akcije do danas oduzeto je oko 200 vozila i uhićeno 10 osoba, od kojih je pet radnika MUP-a RS.

Uhićeni Veljko Ćejić vlasnik je više kuća u Banjoj Luci, benzinske crpke u Kriškovcima kod Laktaša, zastupništva "Lada" automobila, te vile u naselju Borik koju je iznajmio generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Banjoj Luci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙