FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaplijenjeno 580 gr heroina i 9,5 kg marihuane

ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka policija jučer jeuhitila jednog dilera droge, za jednim još traga, a u akciji jezaplijenila 580 grama heroina te 9,5 kilograma marihuane, čija sevrijednost procjenjuje na oko 30.000 eura, izvijestila je danaspolicija.
ZAGREB, 23. listopada 2004. (Hina) - Zagrebačka policija jučer je uhitila jednog dilera droge, za jednim još traga, a u akciji je zaplijenila 580 grama heroina te 9,5 kilograma marihuane, čija se vrijednost procjenjuje na oko 30.000 eura, izvijestila je danas policija.

Zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak rekao je na konferenciji za novinare da je policija obojicu dilera (39 i 35 godina) već dulje vrijeme pratila zbog informacija da na zagrebačkom području preprodaju heroin i marihuanu. Akcija je kulminirala jučer kada je u blizini Zagrebačkog velesajma uhićen 39-godišnjak pri pokušaju prodaje pola kg heroina i 8,5 kg marihuane.

Policija je, kaže Novak, u akciju uključila "simuliranog" kupca kojemu je osumnjičeni pokušao prodati drogu, a u džepu jakne osumnjičenog pronađeno je još 80 gr heroina.

Pri uhićenju 39-godišnjak je bio u automobilu 35-godišnjeg muškarca koji je u bijegu i za njim policija intenzivno traga zbog sumnje da je zajedno s prvoosumnjičenim dilao drogu. U prtljažniku automobila policija je pronašla još kilogram marihuane.

Pretragom stana 39-godišnjaka policija je pronašla pištolj "CZ 99" s 15 komada streljiva te 9 patrona za lovačko oružje, a u stanu 35-godišnjaka pušku "pumpericu" te 470 komada streljiva raznog kalibra. Obojica za oružje nisu imali dozvole pa su protiv njih podnesene i prekršajne prijave.

Prvoosumnjičeni 39-godišnjak noćas je uz kaznenu prijavu zbog preprodaje droge priveden istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Obojica osumnjičenih su od ranije poznati policiji - prvoosumnjičeni zbog razbojstava i pokušaja ubojstva a drugoosumnjičeni zbog razbojstva - no, nisu bili prijavljivani zbog zlouporabe droge.

Novak je naglasio da ova zapljena predstavlja ozbiljan udarac zagrebačkoj narko sceni, te najavio da će policija i nadalje činiti sve kako bi prekinula krijumčarske lance i kanale kojima se droga dostavlja na zagrebačko područje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙