FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

rončević: u ovoj godini učinjena brojna tehnička poboljšanja u HV-u

ZAGREB,14. listopada(Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević naglasioje danas da se izvješća o stanju u Oružanim snagama odnose na prošlugodinu, te da su u ovoj godini učinjena brojna tehnička poboljšanja.
ZAGREB,14. listopada(Hina) - Ministar obrane Berislav Rončević naglasio je danas da se izvješća o stanju u Oružanim snagama odnose na prošlu godinu, te da su u ovoj godini učinjena brojna tehnička poboljšanja.

Rončević je novinarima u Saboru kazao kako je ove godine rashodovan veći broj dotrajalih borbenih i neborbenih sredstava, da je instalacija radarskih položaja koji ranije nisu bili u funkciji u završnoj fazi, da su u funkciju stavljeni komunikacijski sustavi, kao i određen broj helikoptera, simulatora leta i transportnih zrakoplova.

Komentirajući primjedbe dijela oporbenih zastupnika da MORH kasni s izvješćima, Rončević je kazao kako je u godini primopredaje vlasti nerealno očekivati od ministra da izvješća sastavi u kratkom roku.

"Izvješća govore o zatečenom stanju, koje nije alarmantno, kako su protumačili neki mediji", rekao je Rončević, ističući da "HV može ostvariti svoju obvezu obrane suvereniteta".

Na tvrdnje Joze Radoša (Libra) da MORH ove godine ne planira nova otpuštanja, što po Radošu znači i odustajanje od reforme Oružanih snaga, Rončević je iznio podatak da je ove godine 'izdvojeno' 3.097 osoba, a da je MORH platio 3.900 otpremnina.

"U ovoj fazi modernizacije, do početka 2006., predviđeno je smanjenje djelatnog sastava na 18.000 osoba", kazao je Rončević, dodajući da "proces i de dalje".

Na pitanje kad očekuje da će HV postići željenu fazu modernizacije, odgovorio je - "Bit ću zadovoljan ako to bude 2015.".

Na Radoševu tvrdnju da je ovogodišnjim državnim proračunom smanjena količina novca za materijalne izdatke, Rončević je odgovorio da je za samu modernizaciju predviđeno više novca, a da su smanjeni komunalni troškovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙