FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROP OČEKUJE DA ĆE POTOČNIK ZADRŽATI SVOJ RESOR U EK

LJUBLJANA,27. listopada(Hina) - Slovenski premijer na odlasku Anton Ropizjavio je u srijedu da je odluka predsjednika buduće Europskekomisije Josea Manuela Barrosa da odgodi glasanje o povjerenjunjegovim povjerenicima pred Europskim parlamentom bila pravilan potezte ocijenio da će Janez Potočnik, nekadašnji ministar europskihposlova u Ropovoj vladi, ostati kandidat za europskog povjerenika zaznanost i istraživanje.
LJUBLJANA,27. listopada(Hina) - Slovenski premijer na odlasku Anton Rop izjavio je u srijedu da je odluka predsjednika buduće Europske komisije Josea Manuela Barrosa da odgodi glasanje o povjerenju njegovim povjerenicima pred Europskim parlamentom bila pravilan potez te ocijenio da će Janez Potočnik, nekadašnji ministar europskih poslova u Ropovoj vladi, ostati kandidat za europskog povjerenika za znanost i istraživanje.

"Barrosov potez bio je primjeran i dobar. No, Potočnik je imao potporu u Europskom parlamentu i vjerujem da da planirane promjene neće promijeniti status i resor Potočnika u Komisiji", ocijenio je Rop na konferenciji za novinare, komentirajući odgodu glasovanja o sastavu Komisije i moguće promjene u njezinom sastavu.

Rop je najavio da će o toj temi razgovarati i s vjerojatnim mandatarom za sastav nove slovenske vlade Janezom Janšom.

Janša je pak na konferenciji za novinare posvećenoj situaciji oko formiranja nove slovenske vlade usputno komentirao i položaj u Barrosovoj komisiji. Janša je rekao da ne vjeruje da će se položaj oko imenovanja nove komisije vratiti na početak, u situaciju kad bi sve vlade država članica ponovo predlagale povjerenike.

Vjerojatno će, rekao je Janša, doći samo do preraspoređivanja sadašnjih kandidata i u tom slučaju što se tiče Slovenije neće biti nikakvih promjena, no ako bi se sve vratilo na početak, o slovenskom bi povjereniku bio neophodan novi dogovor stranaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙