FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SOLANA NEĆE POSREDOVATI IZMEĐU ZAGREBA I LJUBLJANE?

ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjskupolitiku Javier Solana neće posredovati u sporu između Slovenije iHrvatske, izjavila je za ljubljansko "Delo" Solanina predstavnica zanovinstvo Christina Gallach.
ZAGREB, 1. listopada 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku Javier Solana neće posredovati u sporu između Slovenije i Hrvatske, izjavila je za ljubljansko "Delo" Solanina predstavnica za novinstvo Christina Gallach.

Time je Gallach komentirala neslužbene informacije slovenskih medija da je možda upravo Solana jedan od dvojice europskih političara, spremnih ponuditi posredničke usluge u rješavanju neriješenih slovensko-hrvatskih graničnih pitanja, ističe ljubljanski list.

Solanina uloga možda ipak neće biti tako marginalna jer će Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku u utorak 5. listopada "na nekoliko sati" posjetiti Zagreb radi sastanka s hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom i "vjerojatno još s nekim", spekulira "Delo".

Solanin posjet Zagrebu nije bio planiran, podsjeća list, napominjući da je Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku početkom ovog tjedna boravio u Sloveniji i odlučio se posjetiti Zagreb kako bi "između ostalog razgovarao i o slovensko-hrvatskim odnosima.

Kako navodi "Delo", Gallach je rekla da će politička poruka koju tom prilikom Solana namjerava uputiti hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu biti "potpuno jednaka onoj koju je izrekao za vrijeme nedavnog posjeta Sloveniji", to jest da bilateralne probleme treba rješavati međusobnim dijalogom.

Analizirajući hrvatske reakcije na inicijativu slovenske diplomacije o sklapanju sporazuma o izbjegavanju incidenata, ljubljanski list primjećuje da su pomalo rezervirane i za sada neslužbene - djelomice i zato što Sloveniju samo još nekoliko sati dijeli od izbora, nagađa "Delo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙