FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SOLANA SE NIJE ŽELIO SASTATI S PODOBNIKOM

ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Europski povjerenik za vanjskupolitiku i sigurnost Javier Solana nije se prilikom posjeta Slovenijiu ponedjeljak i utorak želio sastati s predsjednikom Slovenske pučkestranke (SLS) Janezom Podobnikom, pa je Podobnik pismo u kojemu jeizložio svoje viđenje incidenta kod Plovanije i snimke za koje tvrdida dokazuju da je hrvatska pogranična policija protiv njega djelovala,a da za to nije pružio povoda, Solani predao posredno.
ZAGREB, 30. rujna 2004. (Hina) - Europski povjerenik za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana nije se prilikom posjeta Sloveniji u ponedjeljak i utorak želio sastati s predsjednikom Slovenske pučke stranke (SLS) Janezom Podobnikom, pa je Podobnik pismo u kojemu je izložio svoje viđenje incidenta kod Plovanije i snimke za koje tvrdi da dokazuju da je hrvatska pogranična policija protiv njega djelovala, a da za to nije pružio povoda, Solani predao posredno.

Kako u četvrtak navodi ljubljansko "Delo", Podobnik tvrdi da mu susret sa Solanom nije omogućilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova iako je za to bilo vremena, makar, kako kaže, "za kraći susret prilikom Solanina odlaska na aerodrom".

Ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl rekao je za isti list da Podobnikove kritike ministarstva nisu opravdane. Po riječima Vajgla, Podobnikova želja da se sa Solanom susretne bila je iznesena europskom povjereniku, ali se Solana "nije odlučio za susret". Nakon toga, tvrde u slovenskom ministarstvu vanjskih poslova, Podobnik se odlučio za "spektakularan i nepotreban potez" - pismo i snimke uhićenja predao je nizozemskom veleposlanstvu u Ljubljani. Slovenski diplomati ističu da je službena Ljubljana izvijestila Solanu o incidentu, te da on raspolaže i slikama koje je htio dati Podobnik.

"Ja sam taj materijal htio dati osobno. Smatrao sam da u tome da se susretnem s njim kao zastupnik i da mu pojasnim neke okolnosti događanja, u prvom redu to da je do grubosti došlo bez povoda, nema ništa pogrešno", rekao je Podobnik za "Delo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙