FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženska mreža prosvjeduje zbog neuvođenja spolnog odgoja u škole

ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske (ŽMH)prosvjeduje protiv odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i športao odbijanju uvođenja stručnog programa spolnog odgoja u škole, jersmatra da se time krše prava djece, priopćeno je danas iz ŽMH.
ZAGREB, 26. listopada 2004. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske (ŽMH) prosvjeduje protiv odluke Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o odbijanju uvođenja stručnog programa spolnog odgoja u škole, jer smatra da se time krše prava djece, priopćeno je danas iz ŽMH.

Nedopustivo je da Ministarstvo kao razlog odbijanju, neposredno nakon usvajanja kataloga znanja i uz činjenicu da se već provodi religijski obojen program seksualnog odgoja u školama navodi da tek treba sustavno definirati sadržaje iz područja spolnog odgoja koji su potrebni djeci u školama, upozorava ŽMH.

Upozoravaju Ministarstvo da tim postupkom pokazuje kako su proklamirani odgojni ciljevi škole samo deklarativni, odgađa proces integracije u Europu u kojoj je seksualni odgoj standard, te odgađa odgojiti još jedan naraštaj djece za život temeljen na znaju, vlastitom izboru i prihvaćanju sebe i drugih.

Apsurdnim smatraju da se unutar obrazovnog sustava tolerira samo onaj spolni odgoj baziran na neznanju, dogmi i nesnošljivosti prema različitosti, stoji u priopćenju Ženske mreže Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙