FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: izvrsno surađujem sa ženskim udrugama

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Kandidatkinja HDZ-a zapredsjednicu Republike Jadranka Kosor nije danas željela komentiratiizlazak udruge B.a.B.e. iz Ženske mreže Hrvatske zbog toga jer je potvrdnjama udruge B.a.b.e. koordinatorica Mreže Bojana Genov podurlaKosor za predsjednicu države.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Jadranka Kosor nije danas željela komentirati izlazak udruge B.a.B.e. iz Ženske mreže Hrvatske zbog toga jer je po tvrdnjama udruge B.a.b.e. koordinatorica Mreže Bojana Genov podurla Kosor za predsjednicu države.

"Ja to naprosto ne mogu komentirati, niti mogu niti smijem jer bih na taj način komentirala odnose između ženskih nevladinih udruga", rekla je Kosor zamoljena od novinara da komentira izlazak B.a.B.e.-a iz Ženske mreže Hrvatske.

"Ono što mogu reći je da sam do sada u svome radu i kao zastupnica u dva mandata u Hrvatskom saboru i sada kao potpredsjednica Vlade i ministrica za obitelj među ostalim iskreno podupirala rad ženskih nevladinih udruga, imala u njima uistinu dobrog partnera i izvrsnu suradnju", izjavila je Kosor.

Navela je da se nikad nije zauzimala za ženu koja bi bila doma, u zapećku, već upravo suprotno, za borbu protiv svih oblika diskriminacije i ponižavanja žena te da se u tome dobro razumjela sa ženskim nevladinim udrugama.

Zamoljena od novinara da odgovori je li joj Ženska mreža dala potporu za predsjedničku kandidaturu, Kosor je odgovorila da su ljetos o tome razgovarale. "O tome što će sada ženske nevladine udruge učiniti kada sam službeni kandidat, o tome više ne mogu govoriti jer o tome imaju pravo govoriti jedino ženske nevladine udruge, svaka pojedinačno, i kako se odluče", rekla je Kosor.

"Moje je stajalište uvijek bilo isto - zauzimati se za poštovanje i dostojanstvo žene u svim segmentima, dopustiti joj da odlučuje o svom životu, da odluči hoće li imati veliku obitelj i ako se za to odluči onda joj dati u tome potporu, a isto tako dati potporu svakoj ženi pri odabiru i posla i načina na koji će živjeti - hoće li imati karijeru ili hoće li imati obitelj", naglasila je Kosor.

Navela je da je jedan od njenih prvih poteza kao potpredsjednice Vlade bio prijedlog koji je Vlada prihvatila da se pomogne Autonomnoj ženskoj kući u Zagrebu, te da je Ministarstvo obitelji, kojem je na čelu pomoglo sličnoj kući u Karlovcu (udruzi Korak). Dodala je kako se upravo realiziraju projekti i za druge slične udruge.

"Ono što uistinu mogu potvrditi je da su u meni i kao potpredsjednici Vlade (ženske udruge) imale potporu i da sam i ja od njih uvijek imala potporu u svim aktivnostima, a posebno u projektima borbe protiv nasilja nad ženama", rekla je Kosor.

Inicijativa koju su ženske grupe dugo godina spominjale o tome da se jedan dan proglasi nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama je uspjela za mandata ove Vlade, rekla je Kosor, napominjući da je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koje imaju taj dan.

Podsjetila je i da je kao potpredsjednica Vlade i predsjedavajuća GSV-a na jednoj od prvih sjednica inicirala posebnu raspravu o ženama na tržištu rada te da su donijeti konkretni zaključci gdje se osuđuje diskriminiranje žena i predlaže niz mjera koje moraju poštivati i poslodavci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙