FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KINA ŽELI POJAČATI IDEOLOŠKI ODGOJ SVOJIH STUDENATA

PEKING, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kina želi pojačati ideološkiodgoj svojih studenata kako bi im usadila vjeru u vodeću uloguvladajuće kineske Komunističke partije i "nacionalnu etiku", navedenoje u dokumentu partijskog Centralnog komiteta i vlade, čije su osnovnepostulate u petak prenijeli svi kineski mediji.
PEKING, 15. listopada 2004. (Hina/AFP) - Kina želi pojačati ideološki odgoj svojih studenata kako bi im usadila vjeru u vodeću ulogu vladajuće kineske Komunističke partije i "nacionalnu etiku", navedeno je u dokumentu partijskog Centralnog komiteta i vlade, čije su osnovne postulate u petak prenijeli svi kineski mediji.

U dokumentu se ističe "postojanje slabih točaka u ideološkom i političkom odgoju studenata, s obzirom na duboke promjene na unutarnjem i međunarodnom planu".

Sve veći broj studenata više ne spava u domovima u sklopu sveučilišta nego iznajmljuje sobe izvan granica kampusa, a oni koji su završili studij moraju se sami snalaziti kako bi našli posao, što iz godine u godinu postaje sve teže.

Među ciljevima koje treba ostvariti u ideološkom odgoju u dokumentu se navodi "uspostava zajedničkog ideala i vjere u nastavak socijalističkog puta na kineski način, pod vodstvom Komunističke partije".

Također treba "pružiti intenzivnije obrazovanje o provedbi nacionalne etike, s posebnim naglaskom na domoljubni odgoj", kaže se u dokumentu.

Jedna od mjera koje bi trebale pospješiti ostvarenje navedenog cilja je i besplatan ulaz u muzeje, komemorativna mjesta i "groblja mučenika" koji će se ubuduće odobravati studentima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙