FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženska mreža ne podupire ni jednu predsjedničku kandidatkinju

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske ne dajepotporu niti jednoj kandidatkinji ili kandidatu na predstojećimpredsjedničkim izborima, istaknuto je danas na konferenciji zanovinare te koordinacije ženskih nevladinih organizacija vezano uzizjavu HDZ-ove kandidatkinje Jadranke Kosor da ju podupire takoordinacija.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Ženska mreža Hrvatske ne daje potporu niti jednoj kandidatkinji ili kandidatu na predstojećim predsjedničkim izborima, istaknuto je danas na konferenciji za novinare te koordinacije ženskih nevladinih organizacija vezano uz izjavu HDZ-ove kandidatkinje Jadranke Kosor da ju podupire ta koordinacija.

Ženska mreža Hrvatske nikada nije niti će dati podršku bilo kojoj osobi za neku političku funkciju niti smo ikada pozvali birače da glasuju za neku osobu, istaknula je koordinatorica Mreže Bojana Genov. Dodala je kako pozdravljaju činjenicu da se na tu dužnost kandidira žena, no da će o izboru predsjednika Repubike odlučiti birači.

Genov pretpostavlja da je Jadranka Kosor najvjerojatnije mislila da će Ženska mreža Hrvatske vjerojatno poduprijeti njezinu kandidaturu zbog činjenice da je žena, no, ustvrdila je, formalnu podršku Mreže ne može dobiti ni jedan kandidat. Prema njezinim riječima Jadranka Kosor je vrlo slobodno interpretirala činjenicu da Ženska mreža Hrvatske pozdravlja kandidiranje žene na izborima za predsjednika Republike.

Podsjetila je da su potpredsjednici Vlade i ministrici Kosor u kolovozu, kada još nije bila predsjednički kandidat, predstavili svoju platformu djelovanja.

Na traženje novinara za komentar o istupanju Grupe za ženska ljudska prava B.a.B.e. iz Mreže, Genov je odgovorila kako smatra da se radi o nesporazumu koji će biti razriješen.

Koordinatorica zagrebačke regije Đurđica Kolarec rekla je kako je do nesporazuma u javnosti oko kandidature Jadranke Kosor došlo upravo zbog nerazumijevanja između njihovog zalaganja za povećanje broja žena na mjestima odlučivanja i podrške pojedinačnim kandidaturama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙