FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAPOČELA ŽENSKA SINDIKALNA ŠKOLA

ROVINJ, 5. listopada 2004. (Hina) - U Rovinju je večeras započela sradom peta međunarodna ženska sindikalna škola na temu "Utjecajsocijalnih reformi na žene", koja je okupila stotinjak žena iz 26zemalja, ponajviše tranzicijskih.
ROVINJ, 5. listopada 2004. (Hina) - U Rovinju je večeras započela s radom peta međunarodna ženska sindikalna škola na temu "Utjecaj socijalnih reformi na žene", koja je okupila stotinjak žena iz 26 zemalja, ponajviše tranzicijskih.

One će tijekom idućih pet dana raspravljati o utjecaju socijalnih reformi na žene s posebnim naglaskom na posljedice mirovinske i zdravstvene reforme.

Regionalna koordinatorica Ženske mreže za srednju i istočnu Europu Jasna Petrović rekal je kako se očekuje da će po završetku skupa biti usvojena rezolucija kojom će se sindikalistice obratiti svojim vladama sa zahtjevom za zaustavljanjem "rezanja" socijalnih prava.

Tijekom međunarodne škole razmotrit će se i težak položaj žena u sivoj ekonomiji te će biti pokrenuta regionalna kampanja ženskih sindikalnih skupina kako bi se, kako se danas čulo, spriječila daljnja eksploatacija zaposlenih žena.

U sklopu ovogodišnje međunarodne ženske sindikalne škole održat će se i tematske radionice, a među predavačima bit će i ugledni predstavnici Međunarodne organizacije rada te raznih inozemnih sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙