FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o koncesiji za Remontno brodogradilište Šibenik

ZAGREB/ŠIBENIK, 25. listopada 2004. (Hina) - Ugovor o dodjelitridesetogodišnje koncesije za prostor šibenskog Remontnogbrodogradilišta potpisali su danas u Zagrebu ministar mora, turizma,prometa i razvitka Božidar Kalmeta i vlasnik primoštenskog Nautičkogcentra Goran Prgin.
ZAGREB/ŠIBENIK, 25. listopada 2004. (Hina) - Ugovor o dodjeli tridesetogodišnje koncesije za prostor šibenskog Remontnog brodogradilišta potpisali su danas u Zagrebu ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i vlasnik primoštenskog Nautičkog centra Goran Prgin.

Riječ je o površini od 160 tisuća četvornih metara pomorskog dobra u šibenskom predjelu Mandalina, gdje se nalazi remontno brodogradilište.

Odluku o dodjeli koncesije primoštenskom Nautičkom centru Vlada je donijela u kolovozu ove godine, ocijenivši Prginovu ponudu kao najpovoljniju među četiri pristigle na natječaj.

Po riječima vlasnika, primoštenski Nautički centar do danas je ispunio sve obveze koje su, po vladinoj Odluci, trebale prethoditi potpisivanju ugovora.

"Od 1. listopada preuzeli smo svih 228 radnika Remontnog brodogradilišta, a u tijeku je isplata 4,5 milijuna kuna otpremnine za 119 radnika koji su u dosadašnjim pokušajima privatizacije otpušteni kao tehnološki višak. Nautički centar otkupio je i pokretnine Remontnog brodogradilišta u vrijednosti od 16 milijuna kuna ", kazao je Prgin.

Dodao je kako su već ugovoreni poslovi za remont četiriju vojnih brodova, nekoliko brodova u vlasništvu domaćih privatnih brodara, kao i kompletan remont jedne velike jahte stranog vlasnika.

Preko županijskog Radio Šibenika Prgin je danas pozvao sve mlade inženjere brodogradnje i strojarstva, zavarivače, brodomontere i ljude srodnih zanimanja da mu se jave.

Primoštenski Nautički centar posjeduje, inače, čarter- flotu od 54 broda, koja je, po riječima vlasnika, jedna od najvrjednijih na hrvatskoj obali Jadrana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙